Veronica Bergan

Veronica är utbildad danspedagog från Dans - och cirkushögskolan i Stockholm. Förutom att studera vid DOCH har hon också gått en förberedande dansarutbildning i Oslo, samt bott i Argentina en längre period för att fördjupa sig i tango. Veronica har haft en rad uppdrag som dansare och skådespelare både inom scen och film. Hon har också arbetat som koreograf, pedagog och konstnärlig ledare i olika projekt och produktioner både i Norge, Sverige, Tanzania och Argentina.

”I min undervisning uppmanar jag deltagarna att hitta sitt eget individuella uttryck. 
På ett lekfullt sätt utmanar jag deltagarnas fysiska kapacitet och vi utforskar tillsammans dans som språk och kommunikation. Jag vill skapa en frizon för mina elever där jag uppmanar dem till att få vara sig själva fullt ut. När jag undervisar är jag i en ständig dialog med mina elever - jag ger och får samtidigt otrolig mycket tillbaka.

Jag tror att rörelse och bättre kroppskännedom kan stärka människors självkänsla. En får utforska och upptäcka nya sidor av sig själv. Att få dela min passion för dansen är en gåva och ett måste för mig. Jag har världens bästa yrke!”

 

Veronica är tjänstledig läsåret 2023-24.Veronica Bergan undervisar i: