Alva Hagström

Alva har precis avslutat sin treåriga yrkesdansarutbildning på Balettakademien i Stockholm. I utbildningen ingick bland annat balett, jazz, modern och improvisation. Under hennes andra år valde hon att inrikta sig på modern dans.

När Alva började dansa som 7-åring så var det just på Dansverket i Huddinge. Där grundades hennes intresse för dans. Det kändes därför självklart att fortsätta med dans även på gymnasiet. Hon sökte sig till Stockholms Estetiska gymnasium, inriktning dans. Efter tre år på gymnasiet bestämde hon sig att ta dansen till en professionell nivå och fortsatte därför till Balettakademiens yrkesdansarutbildning. Intresset för pedagogik har växt under tiden och hon vill gärna inspirera och förmedla, såväl danstekniker som kärleken till dansen.

Nu är Alva tillbaka där hon startade och hon ser fram emot att bidra till samma positiva och utvecklande miljö som hon själv fick uppleva under sin tid på Dansverket.

 

”Under mina klasser vill jag framförallt att eleverna ska uppleva dansglädje. Det ska vara roligt att dansa! Jag vill att de ska känna sig trygga, både i sig själva och i gemenskapen så att de får utrymme att utvecklas som dansare. Jag lägger stor vikt vid bra teknik och utmanande koreografi. Mina lektioner ska vara både lärorika och glädjefyllda. Vi skapar något tillsammans.”Alva Hagström undervisar i: