Sofia Östergren

Sofia är utbildad professionell dansare från Balettakademiens 3-åriga yrkesutbildning i Stockholm. Hon har även gått Gotlands konstnärligt inriktade dansutbildning.

Sofia härstammar från Gotland där hon mer eller mindre växte upp i danssalen. Hon har en bred dansbakgrund och har dansat jazz, balett, modern dans, disco och hiphop. Hon har varit aktiv tävlingsdansare under många år och representerade Sverige på internationella tävlingar som EM och VM i hiphop. Parallellt har hon undervisat i flera olika stilar under många år.

Sofia brinner för dansen i alla former - däribland undervisning.

 

”För mig är all dans lika viktig, oberoende av genre och i vilket sammanhang. Min fysik, känsla och kreativitet behöver allt helt enkelt! Dansen är en konstant utveckling där processen aldrig tar slut, och det inspirerar mig. Det har gett mig möjligheten att utforska många delar av mig själv, och det vill jag föra vidare till mina elever - att de ska känna självklarhet i att få hitta sina individuella uttryck. På mina klasser är mitt mål att eleverna ska känna samma euforiska känsla för dansen som jag.”Sofia Östergren undervisar i: