Karin Bonthron

Karin kommer från Dalarna, och har ägnat stor del av sin uppväxt till både musik och dans. Som 9-åring började hon dansa balett och showjazz, men intresset växte och inkluderade snart allt fler dansstilar. Efter dansstudier på gymnasiet, flyttade Karin till New York. Där utbildade hon sig till dansare vid Dance New Amsterdam och Peridance Capezio Center. Under sin tid i New York dansade hon i föreställningar både på City Center Studios och på sin skola Peridance. Utöver dansen finns det även en yogautbildning i bagaget och hon är en av få i Sverige som är certifierad att undervisa i Strala yoga.

Karin har stor erfarenhet av att undervisa i olika stilar, nivåer och åldrar. Hon frilansar även som dansare, samt åker gärna på olika fortbildningar och workshops.


”I min undervisning lägger jag stort fokus vid glädjen att röra och uttrycka sig med kroppen. Det är en röd tråd som följer alla mina klasser. Jag arbetar mycket med musikalitet och introducerar olika typer av musik, redan i de yngre åldrarna. Jag har under min uppväxt spelat både fiol och sjungit, så för mig är musiken är en viktig del i av dansklassen. För de äldre eleverna ingår även mycket dansteknisk träning. Tillsammans med showjazzens dynamik, med inslag av den moderna dansen flöde, får dansarna en varierad och utmanande klass. Men framför allt med en stor portion lekfullhet och dansglädje!” Karin Bonthron undervisar i: