Karin Jemsby

Karin är utbildad dansare vid Svenska Balettskolan (Riddarfjärdsskolan) i Stockholm med modern inriktning. Hon har också studerat till danspedagog vid DOCH (Dans och Cirkushögskolan i Stockholm). Under åtta år bodde Karin i Frankrike och arbetade som dansare, mycket med koreografer med afrikanska rötter. Hiphopen började hon träna och lära känna i Paris. Karin undervisar på Dansverket sedan 2006 i Street, Dansmix, Modern jazz, Modern dans och barnbalett.

"Mötet med eleverna är roligast. Jag vill få mina elever att känna dansglädje och spänning. Jag vill också förmedla en viss kunskap inom de olika dansteknikerna. Om de fortsätter dansa länge, så vill jag att de alltid ska ha nytta av vad de lärt sig hos mig och att de ska ha kul!"

"Jag har svårt att tänka mig ett liv utan dans. Dans och rörelser med kroppen är något jag gjort sedan barnsben och är ett måste för mig. Jag dansar för att dansen alltid är en del av mig, för att jag älskar att uttrycka mig med rörelser och att känna samspelet med musiken."Karin Jemsby undervisar i: