Dans för Parkinson

Upplev Frihet och Glädje genom Rörelse!

Dans är mer än bara en fysisk aktivitet – det är en konstform som berikar våra liv på alla nivåer. För personer som lever med Parkinsons sjukdom blir dans inte bara en form av motion utan också en källa till hopp, glädje och frihet från begränsningar. Vår Dans för Parkinson kurs är utformat för att erbjuda en säker och stödjande miljö där varje deltagare kan utforska rörelsens magi och glädjen i att dansa.

Varför Dans för Parkinson?

Forskning har visat att dans kan ha betydande positiva effekter för personer med Parkinsons sjukdom. Utöver att förbättra motoriska symtom har dansen visat sig öka kognitiv funktion, förbättra livskvalitet och minska känslor av nedstämdhet. Med vårt unika lektionsupplägg, baserat på beprövade metoder inom Dance for PD, kombinerar vi olika danstekniker för att skapa en varierad och givande upplevelse för våra deltagare.

För vem?

För dig med Parkinson sjukdom. Varje anmäld deltagare får kostnadsfritt ta med sig en hjälpassistent eller närstående vid behov.

Vad kan du förvänta dig?

Under våra 60 minuters dansklasser kommer du att utforska en mängd olika danstekniker, såsom modern dans, balett, jazz och musikaldans. Våra erfarna danslärare leder varje klass med kärlek, omtanke och expertis för att säkerställa att varje deltagare känner sig trygg och bekväm. Efter varje klass bjuder vi in till en stunds reflektion och gemenskap över en välbehövlig fika.

Plats: Patron Pehrs väg 8 – Huddinge centrum

Tid: Kl 11.30-12.30

Vår lokal är tillgänglighetsanpassad och möjlighet att köra upp utanför entrédörr är möjlig. Parkering finns precis intill huset och buss/pendelstationen ligger bredvid. Kursen pågår i 10 veckor under vårterminen med uppehåll under lov och röda dagar.

Vi tror på att dans är för alla och att sjukdom aldrig ska hindra dig från att njuta av rörelse och konst. Oavsett din erfarenhetsnivå eller dina utmaningar är du välkommen att delta i våra klasser. Välkommen att dansa med oss på Dansverket!