Edita Dervisevic

Edita kommer från Örebro där hon har dansat sen barnsben och tagit klasser i streetdance såsom Hiphop, House, Locking, popping, Breakdance likaså Modern, jazzdans och Balett. Edita har undervisat på skolor såsom Marie Kuhlers Showdansskola Örebro, Dansstudion Hallsberg och Be sporty. Där har hon erfarenhet av att undervisa olika målgrupper, från barn till vuxna. Edita är utbildad på estetiska programmet vid Karolinska gymnasiet i Örebro och utbildar sig just nu på danspedagogprogrammet i inriktningen streetdance på SKH.

“Under mina lektioner kommer vi arbeta med dansgenrers karaktäristiska drag. Vi ska lyfta frågorna om vad som är historiskt med stilen och vad är det för teknik som används i stilen. Metoderna vi kommer använda för att lyfta dessa drag är improvisation och stegkombinationer.
Vi kommer utgå gå från gemenskap. Att se och dansa med varandra i rummet, likaså att arbeta individuellt. Vem är du i din dans? Hitta ditt rörelsemönster och hur du vill framföra dig i ditt personliga uttryck." Edita Dervisevic undervisar i: