Agnes Edbom

Agnes studerar just nu till danspedagog på DOCH (Dans och Cirkushögskolan) i Stockholm med inriktning klassisk balett. Hon gick även den Yrkesförberedande Dansutbildningen på Balettakademien, och har utöver det dansat balett på Danscompagniet i Stockholm och med en rad olika pedagoger och dansare i över 15 år. Agnes jobbar även med olika konstprojekt som koreograf.

"Musik och uttryck är nyckelord som jag går efter. Under klassen tycker jag det är viktigt att eleverna inte bara får lära sig steg och teknik, utan även få hitta sig själva och verkligen dansa. Jag baserar mina lektioner på Royal Academy of Dance systemet, med lite influenser och musik från olika baletter, samt karaktärsdans och inslag av improvisation. Mina elever får både en bra teknisk grund samt får känna baletten i hela kroppen.

"Förutom den känslan av välmående jag får av dansen är det även det konstnärliga i uttrycket, att kunna gestalta något med hjälp av kroppen på oändliga sätt och möjligheter. I balettens fall finns det både ett nytänkande men även en rik historia med färgstarka karaktärer att ta sig an. Dansen och baletten är något karaktärsstärkande och en frihet."Agnes Edbom undervisar i: