2 tjejer dansar

Jazzdanslinjer

Finns endast i Huddinge

 

Våra danslinjer är för dig som älskar att dansa och vill dansa mycket! De är för dig som vill utvecklas snabbare och satsa extra på dansen, de passar också dig som vill söka dansgymnasium och högre dansutbildningar. Det är intagningsprov till våra danslinjer i maj varje år inför kommande läsår, men vi fyller eventuella restplatser i augusti och i januari. Alla våra danslinjer medverkar i våra stora dansföreställningar i slutet av varje termin.

 

Våra 1-åriga danslinjer finns för olika åldrar och på olika nivåer: Lilla Danslinjen, Danslinjen Bas och Danslinjen Fortsättning. Du dansar jazzdans två lektioner i veckan och utöver dem finns det för de flesta grupper också tillval för dig som vill dansa ännu mer. Alla som söker kommer in och du blir placerad i den grupp som passar dig utifrån förkunskaper och ålder.

Hit kan du söka om du är född 2013 eller tidigare.

 

Den 4-åriga danslinjen är för dig som har hunnit lite längre med din dans och som älskar dans! På danslektionerna tränar du teknik, kroppskontroll och musikalitet. Vi arbetar också mycket med uttryck, känsla, stil och presentation. Här dansar du två eller tre lektioner i veckan och du dansar både jazzdans och modern dans. För den som vill dansa ännu mer finns det också olika tillval.

Hit kan du söka om du är född 2011 eller tidigare.

 

Danslinjen Plus är linjen på hög nivå och passar dig som redan har dansat i många år och som har mycket goda kunskaper i både jazzdans och i modern dans.

Danslinjen Avancerad är en av våra mest avancerade linjer och passar dig som hunnit riktigt långt i din dansutveckling.

Kompaniet är vår mest avancerade grupp och du som går här blir därmed en förebild för alla andra elever på Dansverket. Kompaniet syns alltid lite extra i våra dansföreställningar och är också gruppen som tillfrågas när möjligheter till extra uppträdanden dyker upp.

Till ovanstående tre danslinjer kan du söka om du är född 2007 eller tidigare. 

 

Vid frågor eller för att söka till våra danslinjer, kontakta sara.eliasson@sv.se

4 barn dansar