Jazz/showdanslinjer

2 tjejer dansar

Finns endast i Huddinge

99-06:or

Fem olika nivåer. Detta är inriktningen för dig som älskar jazz/showdans! Vi har fem olika steg för olika åldrar och nivåer. De yngre eleverna dansar jazz/showdans två lektioner i veckan, de lite äldre har tre lektioner i veckan: två lektioner jazzdans och en lektion modern dans. Du möter här olika lärare och stilar och breddar därmed dina danskunskaper. Jazz/ showdanslinjen är för dig som vill utvecklas snabbare och satsa extra på dansen, den passar också dig som vill söka dansgymnasium och högre dansutbildningar. Till jazz/showdanslinjen är det intagningsprov i maj varje år, men vi fyller eventuella restplatser efter jul.

Danslinje Steg 1 sträcker sig över ett läsår. Steg 1 innefattar många olika grupper i olika åldrar och på olika nivåer. Du dansar två lektioner eller tre lektioner i veckan beroende på viöken grupp du går i. Alla som söker kommer in och eleverna blir placerade i grupper utifrån nivå och ålder.

Danslinje Steg 2, 3 och 4 hör ihop och sträcker sig över tre läsår. Här dansar du på grundläggande nivå och du börjar börjar man i årskurs 6, 7 eller 8. Första året dansar eleverna jazzdans två lektioner i veckan, det andra och tredje året tillkommer även modern dans. Det är intagningsprov till denna linje.

Danslinje Steg 5 är 1-årig och rymmer elever från årskurs 9 och uppåt. Här dansar man i en lite mindre grupp och på mer avancerad nivå, man fördjupar därmed sina danskunskaper ytterligare. Eleverna dansar jazzdans två lektioner i veckan, samt ytterligare en lektion i veckan i modern dans. Det finns även möjlighet att lägga till en Repertoarklass/vecka. Det är intagningsprov till denna linje.

2 barn dansar street