Jazz/showdanslinjer

2 tjejer dansar

Finns endast i Huddinge

02-07:or

Detta är inriktningen för dig som älskar jazz/showdans! Vi har fem olika steg för olika åldrar och nivåer. Jazz/ showdanslinjen är för dig som vill utvecklas snabbare och satsa extra på dansen, den passar också dig som vill söka dansgymnasium och högre dansutbildningar. Till jazz/showdanslinjen är det intagningsprov i maj varje år, men vi fyller eventuella restplatser efter jul.

Danslinjen Steg 1 sträcker sig över ett läsår. Steg 1 innefattar många olika grupper i olika åldrar och på olika nivåer. Du dansar två lektioner eller tre lektioner i veckan beroende på vilken grupp du går i. Alla som söker kommer in och eleverna blir placerade i grupper utifrån nivå och ålder.

Danslinjen Steg 2, 3 och 4 hör ihop och sträcker sig över tre läsår. Här utvecklar du din dans vidare på flera sätt. På lektionerna tränar du teknik, kroppskontroll och musikalitet. Vi arbetar också mycket med uttryck, känsla, stil och presentation. Du börjar här i årskurs 6, 7 eller 8. Första året dansar eleverna jazzdans två lektioner i veckan, det andra och tredje året tillkommer även modern dans. Utöver det finns det många olika tillval för dig som vill dansa ännu mer. Det är intagningsprov till denna linje.

Danslinjen Steg 5 är 1-årig och rymmer elever från årskurs 9 och uppåt. Här dansar man i en lite mindre grupp och på mer avancerad nivå, man fördjupar därmed sina danskunskaper ytterligare. Eleverna dansar jazzdans två lektioner i veckan, samt ytterligare en lektion i veckan i modern dans. Det finns även möjlighet till flera tillval. Det är intagningsprov till denna linje.

2 barn dansar street