en tjej dansar orientalisk dans

Workshops Orientaliskt

Orientalisk dans/magdans har sin historia i gammal folktradition från länderna i mellanöstern och norra Afrika. Karakteristiskt för dansen är skarpa och isolerade höftrörelser kontrasterande mot mjuka och flytande. Vi tränar koordination, teknik och kroppskontroll genom att öva på grundrörelser och kombinationer, och vi jobbar även med känsla och musikalitet. Det finns olika stilar och läraren väljer inriktning samt blandar ibland in andra dansstilar.
Nu har vi släppt platserna inför höstterminen och du är välkommen med din anmälan. Om du anmäler dig till en full kurs så ställs du i kö.
 


5 januari Magdans med med kjol

Dans med vid, lång kjol. Vi undersöker hur kjolen kan användas som attribut och för att ge rörelserna ett nytt uttryck. Om du inte har kjol, tag med ett gammalt påslakan och resår som räcker runt midjan så kan vi ordna en på plats.

 

6 januari Arabisk pop

Shaabi eller arabisk pop är glad, fartfylld, modern musik och dansas gärna med mycket attityd. Vi kommer att träna teknik som är typisk för stilen samt arbeta med en koreografi. Kunskaper motsvarande minst en termins orientalisk dans behövs för att kunna hänga med

 

12 januari Slöjdans

Magdans/orientalisk dans med slöja. En helg med mycket allmän dansteknik men med fokus på hur slöjan kan användas för att ge fler dimensioner till dansen. Ordentlig uppvärmning, teknikträning och koreografi. Förkunskaper av en termins magdans eller annan dans underlättar men är inget krav, då alla rörelser gås igenom noggrant.